Mikrogrønt
- små skud af urter og spæd grønt.
En lille grøn smagsbombe i forskellige afarter.
De er sprængfyldt af styrke og farve.
sample38
SMAG
Intens smag af sprøde ærter, let sødme og mild bitterhed.
Hele planten kan spises både stilk og blad.

UDSEENDE
Lys grøn stilk med dyb grønne blade.

OPRINDELSE
Ærten stammer fra Asien og Sydafrika.
Senere i middelhavsområdet og Iran.
Ærten har været og finde i Skandinavien og Europa i urtehaven i mange hundrede år.
Ærteskud
Pea shoot / Pisum sativum
sample38
SMAG
Sprød smag af rå broccoli.
Mild syre og let salt.
Hele planten kan spises både stilk og blad.

UDSEENDE
Let grønlig stil og kraftig grøn farve på blade.

OPRINDELSE
Broccoli er en oldgammelsort, med rødder i Italien, som siden har spredt sig til resten af verden.
Broccoli
Broccoli raab / Brassica rapa cymosa
sample38
SMAG
Smag af koriander i sin helt friske og spæde form.
Den helt distinkte smag af koriander får her en mere syrlig smag med stærke noter af citrus.
Velbalanceret bitterhed.
Hele planten kan spises både stilk og blad.

UDSEENDE
Lys grønlig stilk, med mørkegrønne blade.

OPRINDELSE
Koriander stammer fra Vestindien og Nordafrika.
Senere i Egypten.
Benyttet som både krydderurt og lægemiddel.
Koriander
Coriander / Coriandrum Sativum
sample38
SMAG
Smag af persille, anis, og purløg. Let syrlighed med let duft af anis.
Hele planten kan spises både stilk og blad.

UDSEENDE
Grøn stilk med grønt spædt løv.

OPRINDELSE
Stammer fra Asien, nærmere Centralasien, senere middelhavsområdet.
I Danmark kender vi dem bedst fra køkken og urtehaven.
Kørvel
Chervil / Chaerophyllum bulbosum
sample38
SMAG
Fyldig smag af kål med en skarp smag af peber og sennep.
Hele planten kan spises både stilk og blad.

UDSEENDE
Grøn og hvid stilk, buede savtakkede blade med en dyb grøn og lilla farver tone.

OPRINDELSE
Japansk spæd bladgrønt som stammer fra kålfamilien.
Antageligvis oprindeligt fra Kina.
Kuldetolerant lille plante og derfor egnet godt til norden.
Rød Mizuna
Mizuna red / Brassica rapa spp. nipposinica
sample38
SMAG
Mild smag af sennep, wasabi, let kål, mild citrus og peber. Balanceret bitterhed og let salt.
Hele planten kan spises både stilk og blad.

UDSEENDE
Hvid og let grønlig stilk med grønne og lilla blade.

OPRINDELSE
Stammer fra middelhavsområdet og senere til Skandinavien.
Rød sennep
Mustard red / Wasabi / Brassica juncea ruber
sample38
SMAG
Let smag af spidskommen, mynte, citrus og persille.
Hele planten kan spises både stilk og blad.

UDSEENDE
Mørkegrøn stilk tenderende til lilla, med rød-lilla blade.

OPRINDELSE
Stammer fra det østlige asien.
Rød shiso
Perilla, Shiso red / Perilla frutescens
sample38
SMAG
Kraftig smag af rucola, noter af sennep, peber, citron og nødder.
Balanceret bitterhed og let syre.
Hele planten kan spises både stilk og blad.

UDSEENDE
Lys grøn og hvid stilk, med kraftig grønne blade.

OPRINDELSE
Stammer fra middelhavsområdet og Nordafrika.
Senere spredt til resten af verden.
I Europa kender vi den som den mælkebøttelignende spæde grønt med rødder i det italienske køkken.
Rucola
Rocket / Eruca Sativa
sample38
SMAG
Sprød radise smag, let peber og sennep.
Mild syre og bitterhed.
Hele planten kan spises både stilk og blad.

UDSEENDE
Let lyserød stilk, og rødlilla blade.

OPRINDELSE
Stammer oprindeligt fra Kina, senere videre op gennem Europa.
Sango
Radish, sango / Raphanus raphanistrum subsp. sativus
sample38
SMAG
Solsikkekerner, let og sprød nøddesmag, mild bitterhed og sødme.
Hele planten kan spises både stilk og blad.

UDSEENDE
Hvid stilk med grønne blade.

OPRINDELSE
Stammer fra Nordamerika, Mexico og Peru. Senere Europa.
Solsikkeskud
Sunflower shoot / Helianthus
sample38
SMAG
Sprød karsesmag, med noter af sennep og peberrod.
Noter af hvid peber og en snert af citrus.
Let bitterhed.
Hele planten kan spises både stilk og blad.

UDSEENDE
Rød og grønlig stilk med runde grønne blade, som til tider tenderer til blålig.

OPRINDELSE
Oprindeligt stammer planten fra Andesbjergene, senere at finde i Peru.
Siden 1600-tallet har man kunne finde planten i Skandinavien.
Tallerkensmækkerer har været at finde i urtehaver i århundrede.
Tallerkensmækker
Nasturtium / Tropaeolum maju
Dyrkning
Mikrogrønten dyrkes i en vertikal farm i Ringsted.

Fokus er en så vidt mulig bæredygtig og miljøvenlig produktion.

Mikrogrønten dyrkes hydroponisk i lukket klimakammer, hvilket betyder at ingen jord, sprøjte- midler eller insekter er tilstede i produktionen.
Emballage
Mikrogrønten dyrkes på en måtte af økologisk, bionedbrydelig hamp.

Hampen indeholder vand så vi herved opnår et levende og frisk produkt.

Kassen er vandtæt.
Opbevaring
Mikrogrønten er et levende produkt og vil derfor gro videre efter levering til det høstes.

Det anbefales at opbevare produktet ved 2 - 7 grader. Herved går væksten i stå og holdbarheden forlænges.

Ved korrekt opbevaring er holdbarheden min. 7 dage fra levering.
BESØG OS
Grow Up Farm ApS
Mellem Broerne 12 C
4100 Ringsted

CVR: 40187693
FANG OS PÅ TELEFONEN
SEND EN MAIL...
FØLG OS PÅ DE SOCIALE MEDIER